Drie keer betrapt door surveillancedienst

drie keer betrapt

Het zal vast niet veel voorkomen dat een dief drie keer betrapt wordt door de surveillancedienst. Toch gebeurde het vorige maand: een beveiliger van Animale Beveiliging betrapte tot drie keer toe dieven. Dit gebeurde in dezelfde nacht en op hetzelfde bedrijfsterrein. Twee verdachten werden door de politie ingesloten.

Beveiliger in opleiding Peter lacht er even mee. Want het is zowel bizar als gewaagd als je bedenkt dat je een poging tot inbraak tot drie keer toe bij hetzelfde pand en in dezelfde nacht alsnog succesvol kunt uitvoeren. Daar hadden de dieven buiten de beveiligers van Animale Beveiliging gerekend. De verdachten werden die nacht zelfs drie keer betrapt.

Enkele weken geleden reden de observanten ’s nachts ter controle op het industrieterrein. Zij zagen toen enkele mensen lopen met bedrijfseigendommen. Het was duidelijk dat deze mensen er niet thuis hoorden: het bedrijf was immers gesloten. Samen gingen de beveiligers achter de mannen aan. Ze slaagden erin om een van de verdachten staande te houden en over te dragen aan de politie.

Verdachten voor tweede keer in beeld

Nog geen uur later, dezelfde nacht, kwam de surveillanceauto opnieuw langs het pand en zagen de beveiligers, dat er wederom bedrijfseigendommen verdwenen waren. Dus gingen zij nogmaals poolshoogte nemen en ontdekten dat deze gasflessen klaargelegd waren aan de achterkant van het pand, in het maisveld. Opnieuw werd de politie gebeld. Gezamenlijk startte de zoektocht in het maisveld naar de verdachten van deze tweede poging tot diefstal. Het was moeilijk zoeken in het maisveld en de politie kon geen gebruik maken van de politiehelikopter. De daders bleven helaas spoorloos. De bedrijfseigendommen gingen weer terug naar de plek waar ze hoorden te staan.

Later in dezelfde nacht, bleken er opnieuw zaken te zijn ontvreemd en waagden de beveiligers een derde poging om de verdachten alsnog te kunnen aanhouden. Deze keer ontdekten zij de vluchtauto van de verdachten en konden zij opnieuw een persoon aanhouden en overdragen aan de politie. De dieven hadden zich toegang tot het terrein verschaft door gaten in het hekwerk te maken. Na onderzoek bleek dat de twee aangehouden personen uit Amsterdam afkomstig waren. Het bleken wel volhardende criminelen. Zij werden drie keer betrapt door de beveiligingsmedewerkers gedurende een enkele nacht.