In het kort

Nico Klaassen richtte in 2006 het landelijk opererende beveiligingsbedrijf Klaassen Total Security B.V. op en nam in 2009 het beveiligingsbedrijf Animale Beveiliging B.V. over met de zoon van de oud eigenaar.

Naast de binnen Klaassen EN 50518 gecertificeerde videomeldkamer rijden  bij het zusterbedrijf Animale Beveiliging in Helmond e.o. een drietal surveillanceauto’s in Helmond en omgeving. Beide bedrijven zijn in bezit van ISO 9001, Keurmerk Beveiliging, Keurmerk Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven.

In combinatie met de nieuwste geavanceerde technieken op cameragebied een eigen surveillancebedrijf in de gemeente Helmond, gevestigd op het Helmondse industriegebied Hoogeind beveiligen wij bedrijven en particulieren. Met gekwalificeerde onderaannemers bedienen we onze klanten buiten Helmond.

Historie

Jo van Rooij, oprichter Animale Beveiliging B.V.

Na 26 jaar werkervaring in diverse taken van sport te hebben uitgeoefend bij de politie maakte Nico Klaassen de overstap naar de beveiliging. Bij de politie werkte hij als agent, rechercheur en de laatste 12 jaar als hondengeleider. In die 12 jaar gaf hij binnen de Bond van de Diensthond als hoofdinstructeur binnen de bond met enkele andere mensen Instructeurs- en hondengeleider cursussen aan mensen die werkzaam waren in de beveiliging en de politie. Na het onbewust verkrijgen van een zeer groot netwerk met name van mensen uit de beveiligingswereld deed hem beslissen de overstap naar de beveiligingswereld te maken.  Na voornamelijk met zijn honden diverse bouwplaatsen te hebben bewaakt samen met andere beveiligers met honden en heel veel ervaring in de bouwwereld te hebben opgedaan nam Nico Klaassen voor Animale Beveiliging B.V. gevestigd in Helmond het stokje over van oprichter Jo van Rooij. Jo van Rooij een persoonlijke vriend van Nico Klaassen. Jo van Rooij en hij hadden al jaren een band daar beide ook binnen hondensport maar ook binnen de africhtingswereld van de politie veelvuldig contact hadden. Jo’s zoon John van Rooij die een financiële heeft ging Nico Klaassen ondersteunen . Vanuit een nog klein klantenbestand hebben zij samen Animale Beveiliging B.V. in Helmond en Klaassen Total Security B.V. laten groeien tot hetgeen beide nu zijn.

Certificering

Beide bedrijven zijn in bezit van ISO 9001, Keurmerk Beveiliging, Keurmerk Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Klaassen Total Security B.V. is daarnaast een EN 50518 gecertificeerde videomeldkamer.

Nico Klaassen
Oprichter & directeur