Beveiligers melden vuurwerkoverlast

vuurwerkoverlast

Beveiligers van Animale Beveiliging uit Helmond hebben in de nacht van 5 op 6 december vuurwerkoverlast gemeld.

Tijdens deze nacht, waar eigenlijk alleen Sinterklaas op pad zou moeten zijn, troffen de beveiligers een groep van zo’n twintig mensen aan. Toen zij een kijkje gingen nemen bij het gezelschap dat zojuist vuurwerk aan het afsteken was, werd er ook vuurwerk naar de auto van de surveillanten gegooid. Ze waren kennelijk in een jolige bui. Ook was er sprake van alcoholgebruik.

De beveiliging besloot daarop de politie in te schakelen, omdat ze de veiligheid van het terrein niet konden waarborgen. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de meeste aanwezige personen er vandoor. De politie heeft daarop de bestuurders van de auto’s een blaastest afgenomen en één van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. De andere bestuurders mochten hun weg vervolgen. Met het vertrek van de groep was de vuurwerkoverlast ook verleden tijd. Volgens bericht van de politie betrof het personen die hadden deelgenomen aan een bedrijfsfeest.

Nadat iedereen huiswaarts was gekeerd, keerde de rust op het industrieterrein terug. De surveillanten van Klaassen Total Security zijn dag en nacht onderweg om de veiligheid van mensen en middelen te bewaken. Ook tijdens het heerlijk avondje van 5 december.