Dashcams in surveillanceauto’s

HIKVISON DASHCAM

Surveillanceauto’s uitgerust met Dashcams

Onze surveillanceauto’s in Helmond zijn uitgerust met dashcams. Na een proefperiode is gekozen voor dashcams van het merk Hikvision.

Tijdens de surveillances worden de beelden, alsmede de gps-locaties, continu vastgelegd. Zij bieden een extra ondersteuning bij de beveiligingswerkzaamheden.

In de toekomst is het de bedoeling om een rechtstreekse koppeling te leggen met onze videomeldkamer Klaassen Total Security in Rosmalen zodat de Liveview Politie die we daar hebben, ook optimaal benut kan worden. De politie kan dan, wanneer dit nodig is, rechtstreeks meekijken naar hetgeen de surveillant ter plaatse ziet.

De uitrusting van de surveillanceauto’s met dashcams is niet alleen voor de veiligheid van de surveillancedienst binnen Helmond maar ook een stap voorwaarts in professionalisering om de criminaliteit te bestrijden.