Beveiligers voorkomen inbraak

Beveiligers van de surveillancedienst van Animale Beveiliging hebben inbraak op het bedrijventerrein van de Automotive Campus voorkomen. In samenwerking met de politie werd een man staande gehouden die had geprobeerd over een hekwerk te klimmen.

Beveiligers ontdekten tijdens hun controle-ronde over het terrein een persoon die zich verdacht gedroeg. Zij waren getipt door een dame die aan het werk was en had gezien op camerabeelden dat de verdachte persoon probeerde over een hek te klimmen. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en heeft de man meegenomen voor verhoor. De camerabeelden werden veiliggesteld en kunnen als bewijs dienen voor de rechtszaak die de verdachte te wachten staat.

Beveiliger Peter van Animale Beveiliging bevestigde dat hij veel voldoening  heeft van zijn taak. ‘Je bent ervoor opgeleid, je verwacht niets aan te treffen, maar hier gaat mijn werk wel over. Als er wel iets aan de hand is, dan gaan we handelen en dan is de fijne samenwerking met de politie ook heel belangrijk. We hopen dat deze manier van samenwerking en beveiliging er toe gaat leiden dat de mensen met snode plannen wel drie keer nadenken voordat ze op een beveiligd terrein hun kunstjes gaan vertonen.’

Wil je meer weten over het vak van beveiliger neem dan eens een kijkje op Klaassentotalsecurity.nl