SAMEN STERK IN DE PRAKTIJK!

Vorige week donderdagmiddag kregen we verontrust bericht van een door ons beveiligde autodealer in Helmond. Er was een persoon in het bedrijf geweest die verdacht gedrag vertoonde.

Bij ons gaan dan alle bellen rinkelen. Met name auto-onderdelen zoals katalysators zijn vaak aantrekkers van het dievengilde. Al onze beveiligers zijn direct op de hoogte gebracht van alle ins en outs van de situatie. We zijn dus meteen alert.

In onze nauwe samenwerking met de Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) verzorgen we niet alleen onze individuele klanten, maar beveiligen we alle bedrijventerreinen in het geheel.
Dan doen we middels mobiele surveillance in combinatie met cameratoezicht.

Onze observanten kijken uit voor zowel onze eigen, individuele klanten (privéterreinen) vanuit onze eigen video meldkamer, als naar de openbare ruimte (bedrijventerreinen Helmond) vanuit het Regionaal VeiligheidsLab Helmond op de Automotive Campus.

Kortom; alle beveiligingsdisciplines hebben we in huis. En korte lijnen onderling en met de politie maken een sterk front.

Op de vrijdagavond die volgde kregen we een automatische inbraakmelding op het hekwerk van deze autodealer. Twee van onze mobiele surveillanceauto’s waren binnen 5 minuten ter plaatse en constateerden direct dat een deel van het hekwerk inclusief stroomdraden waren doorgeknipt.

Helaas waren de daders gevlogen en afgezien van een kapot hekwerk bleek er geen schade aan auto’s of diefstal te hebben plaatsgevonden. Het terrein is de rest van de avond/nacht dusdanig beveiligd dat een mogelijke terugkeer van daders zou zijn ontmanteld.

Camerabeelden en bijhorende rapportage werden aan de politie overgedragen voor verder onderzoek. Door snel reageren van meldkamer en surveillance op het binnen gekomen alarm, maar ook de melding van de verdachte persoon door de autodealer heeft met elkaar succes gebracht

Natuurlijk was het fijn geweest als ook de dader(s) gepakt was maar het belangrijkste: geen schade!!!

Samen Sterk in de Praktijk? Jazeker!!