Op heterdaad!

Op dinsdag 19 december 2023, is een van onze medewerkers tijdens zijn werkzaamheden geconfronteerd met een inbraak op heterdaad. Op het moment dat onze medewerker zijn ronde aanving, trof hij op kantoor nog een medewerker aan die zijn werkzaamheden aan het afronden was. In overleg vervolgens de ronde voortgezet en op het moment dat de beambte langs het kantoor naast de personeelsingang liep, hoorde hij dat deze deur dichtviel hetgeen hem bijzonder vervreemde omdat deze deur alleen met een tag geopend kon worden. De beambte opende vervolgens de deur om een check uit te voeren en op het moment dat hij met zijn zaklamp de ruimte inscheen, zag hij een persoon in de ruimte. Toen deze persoon aanstalten maakte om in de aanval te gaan, heeft de beambte direct de deur gesloten. De aangetroffen persoon probeerde op dat moment de deur weer open te trekken maar toen deze merkte dat de deur werd tegengehouden door onze beambte, hoorde onze beambte dat de raam in het kantoor werd geopend. Vervolgens zag onze beambte dat er drie personen in de ruimte waren en via het raam wilde vluchtte. Een van de mannen zag dat onze beambte de deur weer had geopende en draaide direct om en wilde de aanval inzetten. Hierop heeft hij direct de deur gesloten en is de richting van het kantoor van de nog aanwezige medewerker gerend. Helaas hebben we de daders niet op heterdaad kunnen aanhouden maar een behoorlijke inbraak weten te voorkomen. Gelukkig is tijdens de confrontatie niemand gewond geraakt en kon er gedetailleerde informatie aan de politie worden medegedeeld. Daarna is de betreffende onderneming onderworpen aan een sluitronde en kon het bedrijf gesloten worden.